Szövétnek V. – Humán szolgáltatások fejlesztése


Szövétnek V. – Humán szolgáltatások
fejlesztése az Ős-Dráva Program területén,
Felsőszentmárton központtal

EFOP-1.5.3-16-2017-00052

Alapadatok:

Projekt kezdete: 2018. február 1.
Projekt vége: 2020. július 31.
Projekt megvalósítási időtartama: 30 hónap
A projekt elszámolható bruttó összköltsége: 244.772.420 Ft
A támogatás intenzitása: 100%


A konzorciumot alkotó tagok: Felsőszentmárton Községi Önkormányzat (gesztor), Bogdása Községi Önkormányzat, Csányoszró Községi Önkormányzat, Dél-Baranyáért Alapítvány, Drávakeresztúr Községi Önkormányzat, Human Exchange Alapítvány, Josip Gujaš Džuretin Horvát Kulturális és Sport Központ, Kémes Községi Önkormányzat, Kémesi Óvodai Társulás partnerei: Cún, Diósviszló, Drávapiski, Kovácshida, Szaporca és Tésenfa Községi Önkormányzatok, Ormánsági Aprófalva Óvoda és Konyha.


A projekt szakmai tartalma:

Általános, átfogó célok
A bevont települések és szervezetek tárgyi, kulturális, szellemi és természeti környezeti értékeinek feltárása és felmutatása, értékként való tudatosítása, az értékszemlélet megerősítése.
A helyi esélyegyenlőségi programokban (HEP) feltárt problémák komplex kezelése, az esélyegyenlőségi célcsoportok helyzetének javítása.
A tényleges helyi igények és szükségletek kielégítését biztosító szolgáltatások bevezetése, a meglévők fejlesztése, a közszolgáltatások elérésének szavatolása a helyi társadalmak tagjai számára, a kapacitás-, erőforrás- és szolgáltatáshiány kompenzálása.
Az egyéni és közösségi értelemben vett cselekvőképesség fejlesztése és dinamizálása, a társadalmi részvétel fokozása a helyi közösségek és erőforrások bevonásán alapuló, területi hatókörű fejlesztési intervenciók megvalósításával.
A területi különbségek csökkentése, a társadalmi felzárkózás elősegítése.


Összefoglaló tájékoztató a projektről


Szakmai fórum – Felsőszentmárton, 2018.03.29.


Felhívás

Elérhetőség

Felsőszentmárton Községi Önkormányzata

Felsőszentmárton, Kossuth u. 8.

7968

Telefon: +36 (73) 552-022

Email : kirendeltseg@felsoszentmarton.hu

Impresszum | Adatkezelési tájékoztató
Ugrás a tartalomra